fbpx
Skip to main content

Anunț Important - În perioada 08 - 19 iulie depozitul Crazy Bubble va fi închis. Avem rugămintea să vă aprovizionați cu marfă pentru 2 săptămâni deoarece în această perioadă nu vom putea onora nici o comandă. Așadar ultima zi de livrare va fi vineri 05 iulie iar prima zi de livrare va fi luni 22 iulie. Vă mulțumim pentru înțelegere.

Bubble Tea – Ce este?

Bubble Tea – Ce este?

Bubble tea sau ceaiul cu bule/boba este o băutură de origine taiwaneza cu un aspect și gust incredibil de unic. Bubble Tea se obține prin amestecarea unei baze de ceai cu lapte, fructe sau sucuri de fructe. Următorul ingredient și poate cel mai important sunt “bulele” care pot fi perle de tapioca (conform rețetei clasice) sau bule de tip popping sau nata de coco.

Bubble tea – Cum se servește?

Aceste infuzii delicioase de fructe sau ceai pot fi servite fie fierbinți, fie reci potrivite pentru orice sezon. Bubble tea este mai mult decât o băutură fiind tot odată și o gustare delicioasă. Bubble tea se servește în pahare transparente cu un pai gros, astfel încât, pe măsură ce sorbi, biluțele de tapioca (cunoscute și sub denumirea de „perle” sau „boba”) să vină în sus și să poată fi mestecate în timp ce înghiți lichidul delicios. Se numește bubble tea (ceai cu bule) atât din cauza bilelor de tapioca, cât și a „bulelor” plutitoare create de agitarea puternică implicată în amestecarea acestuia.

Istoria Bubble tea-ului și cine l-a inventat

Nu există dovezi documentate despre inventarea bubble tea-ului, dar, ca și în cazul multor ceaiuri, există o poveste în jurul lui! Zvonurile spun că amestecul a apărut pentru prima dată în Asia în anii 1980.

Cum a fost inventat Bubble tea-ul

Se spune că o ceainărie numită Chun Shui Tang din Taichung a început să servească ceai chinezesc rece – după ce a adoptat ideea de la cafeaua cu gheață în stil japonez. Câțiva ani mai târziu, managerul de dezvoltare de produse al lui Chun Shui, o doamnă simpatica Lin Hsiu Hui a inventat din greșeală Bubble Tea-ul. Aceasta plictisindu-se la o întâlnire a personalului a decis să arunce desertul ei taiwanez numit fen yuan – o budincă de tapioca îndulcită – în ceaiul ei cu gheață Assam și să-l bea.

A fost atât de gustos încât au decis să-l adauge în meniu, și în curând a devenit produsul cel mai vândut al francizei. La scurt timp după ce competitorii au observat succesul acestei băuturi, ceainăriile din întregul Taiwan au început să adauge perle de tapioca și diferite arome de fructe la ceaiurile lor cu gheață. Precum multe alte invenții reușite și Bubble tea-ul a început dintr-un experiment.

Selectați moneda
EUR Euro
0
    0
    Coș de cumpărături
    Coșul este golSpre magazin